Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.08.21
1204 0 Печатать

Нацбанк урегулював окремі питання щодо оцінки кредитного ризику за спрощеним підходом

Національний банк України з метою забезпечення врегулювання практичних аспектів визначення банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями вносить зміни:

  • до Постанови Правління НБУ від 30 червня 2016 року № 351 "Про затвердження Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями" (зі змінами) – у частині надання права банкам, які здійснили переведення активів боржника - юридичної особи з групової оцінки на  індивідуальну для подальшої оцінки за спрощеним підходом, до 01.10.2021 не застосовувати ознаку дефолту та інформацію про 10 (дефолтний клас) із Кредитного реєстру НБУ, що пов’язані з відсутністю в банку фінансової звітності боржника;
  • до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями, затвердженого постановою Правління НБУ від 30 червня 2016 року № 351 (зі змінами), – у частині уточнення застосування окремих умов до оцінки кредитного ризику за спрощеним підходом. 

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 13 серпня 2021 року № 87.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям