Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.08.21
2484 0 Печатать

«Соціальне таксі»: що це за послуга та як нею скористатися?

Розвиток послуги «Соціальне таксі» є вкрай важливим для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, особливо людей на візках.

Особи з інвалідністю та маломобільні громадяни можуть скористатися даною послугою для вирішення своїх соціальних питань.

Отже, куди можна дістатися за допомогою соціального таксі?

• органи соціального захисту населення , ЦНАП,

• органи виконавчої влади,

• банківські установи,

• лікарні, лікувально-профілактичні, санітарно-оздоровчі чи реабілітаційні установи, протезно-ортопедичні підприємства,

• центри правової допомоги та інше.

Хто може скористатися послугою «Соціальне таксі»?

Скористатися послугою «Соціальне таксі» мають право люди з інвалідністю та маломобільні групи населення, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом.

Послуга «Соціальне таксі» надається:

• насамперед, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та іншим маломобільним групам населення, до яких належать особи похилого віку та інші особи, які не можуть пересуватися самостійно,

• особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю з порушеннями зору, інтелектуальними та психічними порушеннями.

Як можна скористатися послугою?

Крок 1

Необхідно стати на облік у виконавчому органі/комунальному закладі/установі, на базі якого/якої створена відповідна служба з перевезення вищезазначених категорій населення та надати документи, які передбачені положенням про службу з перевезення для надання цієї послуги.

Послугу «Соціальне таксі» можуть надавати заклади/установи, що надають послуги особам з інвалідністю :

• соціальні,

• медичні,

• реабілітаційні та інші.

Крок 2

Щоб подати заявку, отримувачу послуги необхідно зателефонувати до органу/закладу/установи, на базі якого/якої створено службу з перевезення або відправити заявку електронною поштою.
Під час бронювання поїздки обов’язково потрібно вказати день, час, адресу маршруту, а також орієнтовний термін перебування у пункті призначення. У разі відмови від поїздки, потрібно повідомити про це диспетчера.

Інформацію щодо доступності даної послуги у вашому населеному пункті можна отримати в органі з питань соціального захисту населення за місцем проживання.

Послуга «Соціальне таксі» безкоштовна.

По материалам Мінсоцполітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям