Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.08.21
3989 9 Печатать

Не подали своєчасно звітність через збої у роботі сервісів ДПС: суди стають на сторону платників

Платники податків не можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання об’єднаного звіту по ЄСВ та ПДФО у зв’язку з некоректною роботою програмного забезпечення податкового органу! 

У наведеному нижче листі Комітета Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики йдеться про те, що на початку травня 2021 року від платників податків почали масово надходити скарги про неможливість подання об'єднаного звіту та неотримання другої квитанції у зв'язку з незабезпеченням ДПС корректної роботи програмного забезпечення органу.

Враховуючи, що у діях платників, які несвоєчасно подали податковий розрахунок за І квартал 2021 року у зв'язку із некоректною роботою програмного забезпечення податкового органу, відсутня вина, такий платник податків не може бути притягнений до адміністративної відповідальності. 

Платники податків використовують вказане роз’яснення, а суди посилаються в своїх рішеннях. У підсумку суди закривають провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Так, у справі про адміністративне правопорушення суд зазначив, що вина платника спростовується долученими до клопотання письмовими доказами:
- копіями квитанції про подання розрахунку;
- роздруківкою з програмного забезпечення платника з датою формування розрахунку;
- роздруківкою з сайту листа Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Надаємо ще раз роз’яснення для використання.

У разі складання податковими органами протоколів про адміністративні правопорушення за несвоєчасне подання об'єднаного звіту за І квартал 2021 року, повідомляйте Голову Комітету Данила Гетманцева особисто через електронну приймальню  hetmantsev@rada.gov.ua

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
27.08.21 06:20

Даже не смешно. 

Ответить
  • Надежда
28.08.21 10:21

Приговор вынесла президент Эстонии: Собственность в Украине  могут отобрать, приговоры суда о её возврате не выполняются.
Молодец, она одна нашла смелость сказать, что наш король голый.

Ответить
  • Татьяна
27.08.21 08:38

еще судится, а если по уму то автоматом должны принять и извинится.

Ответить
  • Ангелина
27.08.21 10:01

Татьяна,у них ни ума , ни совести нет

Ответить
  • Татьяна
27.08.21 10:34

Ангелина, по сути доказываешь, что  ты "не верблюд", да еще адвокат, да еще нервотрепка

Ответить
  • Оптиміст
27.08.21 10:48

Питання в іншому, якщо ДПС знає, що був збій програмного забезпечення, якого дідька складати протокол?

Ответить
  • Марія
27.08.21 11:06

Оптиміст, тому що наш ДПС це "Лебідь Рак та Щука" і одна рука не відає які кнопки нажимає інша рука. В ІТ-відділі мабуть якісь технічні проблеми, а навпроти кабінет- хтось тицяє на клавіатурі та формує ті ППР-ки... і так далі. Ви, мабуть, не працювали в великій компанії... Кожний суслік сам собі агроном. а в державній то зовсім мабуть капець. 

Ответить
  • Оптиміст
27.08.21 12:10

Марія, Я якраз пропрацював 10-років в цій довбаній структурі...зранку тупо приходить розпорядження з області терміново до вечора застосувати ШС за невчасне подання звітності до всіх, без "суда і слідства", а коли інспектор в районі каже, що був збій, йому кажуть ти застосовуй, а платники нехай судяться. Так от, якщо хоча б раз взяти за задницю, автора цього розпорядження, то може б і трохи думали, що можуть бути і об'єктивні причини такого невчасного не подання

Ответить
  • Наталия
27.08.21 11:09

Марія, да не агрономы и т.д.У них ПРИКАЗ-наполнятьбюджет...и чем хочешь...и как хочешь... поэтому добрый Гетманцев пишет одно, а добрая власть молча делает другое....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям