Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.09.21
2137 1 Печатать

Обмежено граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг – рішення Уряду

Для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування. Відповідну постанову схвалив Кабінет Міністрів України під час засідання 1 вересня.

«Прийнята постанова дозволить забезпечити практичну реалізацію Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Тобто, у разі укладення з виконавцями комунальних послуг індивідуальних договорів, споживачі вноситимуть плату за абонентське обслуговування у розмірі, що не перевищуватиме граничного розміру, встановленого Урядом», – зауважила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Зазначимо, згідно з внесеними змінами:

  • встановлюється граничний розмір плати за абонентське обслуговування виходячи з тієї структури витрат, що передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» з 01.05.2021;
  • уточнюються окремі аспекти застосування граничного розміру плати за абонентське обслуговування виконавцями послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами за індивідуальними договорами.

Нагадаємо, 31 серпня Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час наради щодо підготовки до опалювального сезону підкреслив, що суми в платіжках людей не повинні збільшуватися.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирис
02.09.21 10:32

о чем это?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям