Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.09.21
2501 0 Печатать

Особливості формування Реєстру великих платників податків

Про формування та затвердження Реєстру великих платників податків розповів для ЗМІ заступник начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП Андрій Суббот.

Він повідомив, що формування та затвердження Реєстру великих платників податків (далі-Реєстр ВПП) здійснюється центральним органом  державної податкової служби щороку, відповідно до Порядку формування Реєстру ВПП, затвердженого наказом Мінфіну від 21.10.2015 р. № 911.

До Реєстру ВПП включаються платники податків, які відповідають критеріям великого платника податків, визначеним підпунктом  14.1.24 ПКУ. При цьому відбір платників податків для включення до Реєстру ВПП на 2022 рік здійснюється на підставі аналізу інформації:

1) про сумарні обсяги доходів від усіх видів діяльності платника податків за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали (ІІІ - IV квартал 2020 року, І-ІІ квартал 2021 року);

2) про суми сплачених до Державного бюджету України податків за платежами (без урахування митних платежів), контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали (ІІІ - IV квартал 2020 року, І-ІІ квартал 2021 року).

Як зазначив Андрій Суббот, вже зараз, платники податків мають можливість попередньо самостійно проаналізувати власні показники діяльності на предмет вірогідності  включення до Реєстру ВПП.

Після включення платника податку до Реєстру ВПП та отримання повідомлення від ДПС про таке включення, великі платники податків, які не обліковуються в контролюючих органах,  зобов'язані не пізніше 15 листопада поточного року подати заяви за формою №1-ОПП до одного з контролюючих органів, наведених на зворотному боці повідомлення про включення підприємства до Реєстру ВПП на наступний календарний рік.

Платник податків, який перебуває на обліку в контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків та не включений до Реєстру ВПП на наступний календарний рік, переводиться на облік до контролюючого органу за його місцезнаходженням з початку нового календарного року.

Поряд з тим, він звернув увагу на переваги, які отримує бізнес при супроводженні міжрегіональним управлінням по роботі з великим платниками податків, зокрема забезпечується:

  • максимальна увага кожному окремому великому платнику податків – оперативне, якісне, комфортне обслуговування з закріпленням індивідуального податкового координатора;
  • комплексний підхід до великих платників з урахуванням галузевих особливостей;
  • фахове податкове супроводження здійснюватимуть фахівці, які спеціалізуються на знанні специфіки кожного виду економічної діяльності.
По материалам Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям