Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.09.21
2970 0 Печатать

Коли подання додатку 4 до декларації з ПДВ є обов'язковим?

Подання додатка 4 є обов’язковим при заповненні рядка 20.2 декларації.

Додаток 4 заповнюється з урахуванням наступного:

► сума бюджетного відшкодування, визначена у декларації за звітний (податковий) період (рядок 20.2 декларації) відповідно до ст. 200 ПКУ, відображається окремо:

- у сумі (зазначається цифрами), що перераховується на рахунок банку платника із зазначенням номеру рахунка (рядок 20.2.1 декларації);

- у сумі (зазначається цифрами), що враховується у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету із зазначенням коду бюджетної класифікації та рахунку платежу в ДКСУ (рядок 20.2.2 декларації).

У відомостях щодо суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ), що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, відображаються:

- сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ на момент подання декларації;

- сума узгоджених податкових зобов’язань з податку поточного звітного періоду (рядок 18 декларацій);

- сума податкового боргу з податку на момент подання декларації;

- сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що може бути перерахована на поточний рахунок платника.

При цьому відомості щодо суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету зазначаються лише у разі наявності суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, та якщо прийнято рішення щодо їх перерахування на поточний рахунок або до бюджету в рахунок погашення податкового боргу, яке відображено у заяві.

По материалам Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям