Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.09.21
1144 1 Печатать

В яких випадках у Звіті про контрольовані операції зазначаються коди сторони операції

В яких випадках у Звіті про контрольовані операції зазначаються коди сторони операції «Кредитодавець (позикодавець)» (109) та «Кредитор» (110) (трансфертне ціноутворення)?

Форму Звіту про контрольовані операції (далі – Звіт) та Порядок складання Звіту про контрольовані операції (далі – Порядок) затверджено наказом Мінфіну від 18.01.2016 р. № 8.

У графі 9 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту зазначається згідно з додатком 5 до цього Порядку код сторони операції, якою під час контрольованої операції є особа, інформація про яку зазначена у розділі «Відомості про особу, яка бере участь у контрольованих операціях» Додатка (контрагент-нерезидент).

У разі відсутності потрібного коду сторони операції проставляється код 144 – «Інше найменування сторони» (п. 13 розд. IV Порядку).

Відповідно додатку 5 до Порядку для операцій кредиту або позики відповідають коди сторони операції, зокрема:

109 – «Кредитодавець (позикодавець)»;

110 – «Кредитор».

Водночас у розділі «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту зазначаються деталізовані відомості про всі контрольовані операції, здійснені з платником податків у звітному періоді із особою, інформація про яку зазначена у розділі «Відомості про особу, яка бере участь у контрольованих операціях» цього Додатку.

Відображена контрольована операція повинна бути ідентифікована згідно з первинними документами відповідної господарської операції.

Отже, у разі коли у договорі про надання кредиту (позики) стороною операції зазначено «Кредитодавець (позикодавець)», то у графі 9 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту також зазначається код сторони операції 109 «Кредитодавець (позикодавець)». У разі коли у договорі стороною операції зазначено «Кредитор», то у графі 9 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту також зазначається код сторони операції 110 «Кредитор».

По материалам ГУ ДПС у Хмельницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
14.09.21 09:30

Пол года ждала код от китайского поставщика, который проводил расчёты через Гонконгскую фирму/представительство. ( Я поражаюсь как китайское коммунистическое правительство допускает отмывание налогов своих производителей  через офшор) Почему этот реквизит не обязательный при оформлении контрактов и без него контракт проходит покупку валюты и таможню? Цікаво. Требование международной мафии? В каких странах не присваивают коды организациям? Таких не знаю.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям