Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.09.21
1725 6 Печатать

Щоб українці мали достойні пенсії, потрібно запроваджувати накопичувальний рівень пенсійної системи, — Прем’єр-міністр

Відсутність накопичувальної пенсійної системи в Україні — це злочин проти держави й українців. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції 14 вересня.

«Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади Україна не отримала накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Власне, це одна з причин, чому сьогодні пенсія в Україні така, яка є, а не удвічі вища. Для того, щоб через 10-15 років українці могли мати достойну пенсію, сьогодні потрібно почати роботу із запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи», — підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що важливо, аби люди відчули довіру до накопичувального рівня та пенсійної системи загалом. У подальшому, за його словами, в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.

«У нас вже є декілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах. Це дуже важливо, адже запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс. За 15 років державні й недержавні пенсійні фонди накопичують від 40 до 50 мільярдів доларів», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що паралельно з пенсійною реформою слід розвивати фондовий ринок. У зв’язку з цим Уряд уклав меморандум з USAID, ЄБРР та Американською торговою палатою про створення й розвиток інфраструктури фондового ринку.

«Учора мали перемовини зі Світовим банком. Вони також готові активно долучатися до проекту розвитку фондового ринку й пенсійної системи другого рівня», — резюмував Денис Шмигаль.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
15.09.21 10:03

Щоб українці мали достойні пенсії, потрібно знищити владу олігархії, і віддати владу народу...

Ответить
  • Наталья
15.09.21 10:26

Ирина, да вроде одному из народа уже отдали в свое время.... 

Ответить
  • Оксана
15.09.21 12:30

А может уровень жизни подымать. Все равно ж сопрут все деньги . 

Ответить
  • Вважати недійсною
15.09.21 15:25

Сопрут, сопрут... Даже и не сомневайтесь... При таком то бардаке в стране.

Ответить
  • Валентина
15.09.21 15:56

"Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади ...." пАпередніки во всем виноваты, зато зелень со своим трускавецким образованием наведет порядки, аж страшно становится. 

Ответить
  • Ия
15.09.21 20:23

жаль не сказал с каких денег накопычувать 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям