Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.09.21
1027 2 Печатать

Рада планує спростити працевлаштування іноземців

Українське законодавства містить низку неринкових механізмів регулювання ринку праці. Одним і таких є зафіксована у частині третій статті 421 Закону України «Про зайнятість населення» умова щодо залучення до нашої країни іноземної робочої сили y вигляді виплати заробітної плати у розмірі не менше ніж десять (в окремих випадках – п’яти) мінімальних її значень.

Депутати вважають, що ця норма знижує конкурентне середовище для вітчизняних роботодавців при виборі працівника, особливо в умовах катастрофічної нестачі кадрів, яка з кожним днем тільки посилюється. Досить складною й дороговартісною виглядає процедура отримання дозволу на працевлаштування в Україні іноземців та легалізації їх заробітної плати через неконкурентність та зайву зарегульованість.

У зв'язку з цим до Верховної Ради внесено законопроєкт № 6045, яким пропонується скасувати такий механізм регулювання трудової міграції як обов’язкова виплати заробітної плати у розмірі не менше ніж десять (в окремих випадках – п’яти) мінімальних її значень. 

Лібералізація трудового законодавства матиме такі позитивні наслідки:

  • скасує дискримінаційні положення відносно іноземних працівників
  • сприятиме детінізації ринку праці іноземних громадян
  • забезпечить законодавчий захист іноземних працівників
  • зменшить необґрунтоване навантаження на фонд оплати праці підприємців, а також запобігатиме ризикам отримання високих штрафів
  • збільшить привабливість української освіти, за рахунок можливості сумісництва з роботою – тим самим простимулює більший приплив коштів у країну
  • зменшить дефіцит праці на внутрішньому ринку для українського бізнесу, що сприятиме його розвитку
  • у перспективі – сприятиме розвитку ділової активності, пришвидшенню темпів економічного розвитку та поступовому поверненню українських мігрантів.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
15.09.21 09:41

Да-да-да... Наши работники МАССОВО уезжают из Украины, а на замену им нужны иностранные работники. 
Рада решила подсуетиться... 

Ответить
  • Ирина
15.09.21 10:00

подозреваю, что скоро в Украине не останется украинцев... А так все красиво начиналось- незалежна, самостийна, геть москалив ...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям