Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.09.21
5236 4 Печатать

Ліміти для єдинників: хто більше?!

Ми вже писали, що депутатами від партії "Слуга народу" внесено проєкт закону, яким пропонується скасувати тотальну фіскалізацію та внести низку змін в правила роботи ФОП - платників єдиного податку. Детальний аналіз положень цього законопроєкту ви знайдете в матеріалах Пристрасті навколо РРО та єдиного податку продовжуються: новий законопроєкт від Слуг народу та Чергова революція для ФОП на ЄП?!

Серед іншого, законопроєктом пропонується встановити збільшених граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування для другої та третьої груп платників єдиного податку в залежності від кількості осіб, які перебувають з платником єдиного податку у трудових відносинах (300 розмірів мінімальної заробітної плати за одного найманого працівника). Приклад розрахунку такого ліміту ви знайдете за посиланням

І ось, на сайті ВРУ з'явився ще один, альтернативний законопроєкт, положення якого дублюють попередній, але за одним виключенням. Новим законопроєктом пропонується збільшувати граничний обсяг доходу ФОП не на 300 мінімальних зарплат за кожного працівника, а вже на 500. 

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, діючі граничні обсяги доходів, в межах яких суб’єкти господарювання мають право застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, не відображають реальних змін в економіці, в тому числі зміни мінімальної заробітної плати та рівня оподаткування доходів громадян, та потребує встановлення таких обсягів з урахуванням кількості осіб, які перебувають з такими платниками у трудових відносинах. 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
15.09.21 08:06

Депутаты, играйте "All in". Вообще уберите лимит ФОП-единщиков!

Ответить
  • 9991
15.09.21 10:19

Буржуй, техасский безлимитный холдем :)))

Ответить
  • Виктория
15.09.21 10:12

Противно уже читать это все.

Ответить
  • Торри
15.09.21 15:46

Законопроект не так уж и плох. По сравнению, что сейчас, лимит изжил себя, да и кассовые для всех, это дурь.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям