Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.09.21
1402 0 Печатать

Розмитнити авто в кілька кліків через Дію — Мінцифра запускає експериментальний проєкт

Здійснити митне оформлення автомобілів можна буде в Дії. Уряд ухвалив постанову про експериментальний проєкт, який Мінцифра розробляє спільно з Мінекономіки, Мінфіном, МВС та митною службою.

Подати необхідні документи, сплатити митний збір і завершити митне оформлення транспортного засобу можна буде онлайн. Усе максимально зручно, просто і без жодної корупції.

Для впровадження проєкту була вибрана одна з найпоширеніших категорій транспортних засобів, які найчастіше ввозяться на митну територію України, — 8703. Це легкові автомобілі, мотоцикли, скутери тощо.

Для десятків тисяч українців ввезення авто часто створювало непотрібні обмеження, незручності та затягування. Завдяки цій постанові стане можливим значно зменшити корупційні ризики під час розмитнення авто, а людський фактор із цього процесу — максимально усунути.

Відповідно до постанови можна буде: 

  • здійснити митне оформлення шляхом подання попередньої митної декларації, загальної декларації прибуття в усній формі;
  • подати документи в електронній формі в Дії;
  • сплатити митні платежі в Дії протягом 10 днів;
  • завершити митне оформлення автоматично.

Експериментальний проєкт внесе зміни в Митний та Податковий кодекси України, що дозволить розмитнювати через Дію й інші види транспорту.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» і Офісу простих рішень та результатів.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям