Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.09.21
2257 6 Печатать

Чи сплачується ЄСВ, якщо рахунки платника заблоковано (арештовано)

Відповідно до ч. 11 ст. 9 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Частиною 12 ст. 9 Закону № 2464 визначено, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями із сплати ЄСВ зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати ЄСВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

По материалам ГУ ДПС у Хмельницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ева
21.09.21 08:25

Раз вы такие умные (умеете переписывать цитаты из законов), так расскажите КАК предприятие при арестованных счетах должно оплатить налоги?

Ответить
  • Наталія
21.09.21 10:13

Ева, налом через каси банків чи термінали

Ответить
  • СержК
21.09.21 10:25

Наталія, ото хочу подивитись, як бухгалтер АрселорМітал підвалює до віконечка каси банку з невеличким камазиком готівки для сплати ЕСВ у разі блокування рахунків)))

Ответить
  • Влад
21.09.21 12:48

СержК, есть уровень, после которого наступают ОСОБЫЕ правила игры. Для них миллионы штрафов по экологии - копейки

Ответить
  • Тетяна
21.09.21 12:54

Не знаю, чи діє це на практиці, але колись читала, що підприємство має надати виконавцю документи, що підтверджують виникнення у нього обов'язку по сплаті з/плати, ЄСВ, інших податків, а виконавець у свою чергу повинен винести постанову про розблокування рахунку для сплати вищеозначеного(конкретні суми).

Ответить
  • СержК
21.09.21 14:42

Тетяна, на практиці все діє чере оту загальну опу... Хоча повинно все виконуватись так, як написали навіть самі податківці - якщо є борг по податковим повідомленням чи іншим боргам... якщо банку надано відомість по заробітній платі - без БУДЬ-ЯКИХ ОБМЕЖЕНЬ чи запитів тощо, вона має виконуватись безумовно, наступним безумовним платежем, який не обговорюється та не зупиняється - ЄСВ... а далі вже вирішуйте, хто, кому, чого...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям