Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.09.21
3149 1 Печатать

Рада взялася за реформу Держзайнятості

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття"".

Метою законопроекту є підвищення ефективності роботи Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України в частині управлінської діяльності та виконання статутних завдань.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”  щодо роботи Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України в частині зміни складу правління Фонду, збільшивши в ньому кількість представників від держави, зміни порядку проведення засідань та прийняття рішень правлінням Фонду, порядку обрання голови правління Фонду з метою встановлення посиленого державного контролю над діяльністю Фонду.

Законопроектом, зокрема, пропонується:

► ліквідувати принцип паритетності формування правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

► змінити представництво сторін соціального діалогу в правлінні Фонду (по 3 представники від застрахованих осіб та роботодавців, та 8 представників від держави);

► визначити правомочність засідання правління Фонду, якщо на ньому присутня більшість від загальної чисельності членів правління;

► скоротити строк повноважень членів правління, який становитиме 3 роки;

► ліквідувати механізм черговості представників сторін на посаді голови правління Фонду;

► надати право органу державного нагляду скликати та проводити позачергове засідання правління Фонду;

► виключити положення статті 17 Закону, щодо непоширення бюджетного законодавства на порядок використання Фондом коштів, що надходять від сплати ЄСВ.

Проект Закону зареєстровано за № 3115.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
22.09.21 10:59

Не к добру это...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям