Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.09.21
1770 5 Печатать

Вагітним жінкам дозволять працювати надурочно та іздити у відрядження

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо недискримінації вагітних жінок та інших осіб, які здійснюють догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку” (реєст. № 6069).

Законопроєктом пропонується викласти статтю 176 Кодексу законів про працю України в новій редакції та дозволити залучення до надурочних робіт і робіт у вихідні дні та направлення у відрядження вагітних жінок, матерів, батьків або інших законних представників дитини до досягнення дитиною трирічного віку лише за наявності письмової згоди такого працівника. 

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту, норми статті 176 КЗпП України зараз є дискримінаційними і не дають права вибору вагітним жінкам та жінкам, що мають дітей віком до трьох років, чи їхати їм у відрядження або чи працювати їм надурочно. Таким чином вагітні жінки та жінки, що мають дітей віком до трьох років, позбавлені можливості отримати вищий дохід та змушені працювати неофіційно. Також заборона їздити у відрядження призведе до обмеження можливостей щодо професійного розвитку, росту та видимості у професії.

В той же час, Кодекс законів про працю обмежує чоловіків у гарантіях дотримання їх сімейних прав та здійсненні обов’язків по догляду за дитиною. Наприклад, одинокий батько не має можливості лишатися доглядати дитину, якщо роботодавець вирішить направити його у відрядження. Таким чином також порушуються права та законні інтереси малолітньої дитини на належний нагляд.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ТатьянаЛ
22.09.21 08:07

А еще переходить дорогу на красный свет...

Ответить
  • ОльгаNik
22.09.21 09:26

Какая дискриминация? О чем они? Посмотрела: больше половины инициаторов проекта -  "женщины"  ...

Ответить
  • Валерия
22.09.21 12:21

А еще мужчинам разрешат рожать, а то что за дискриминация!!! Размыть скорее разницу между полами, обосновать только правильно,  что это нам на пользу и вперед в пропасть с горы.

Ответить
  • Влад
22.09.21 12:29

Поддержую, женщина в этот период очень ранима, и не пускать ее в командировку когда она хочет чревато....

Ответить
  • Торри
22.09.21 16:07

Влад,

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям