Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.09.21
3522 1 Печатать

Як заповнити Повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі закриття об’єкта оподаткування?

У разі закриття об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність та/або в зв’язку з припиненням господарської діяльності, платники податків мають подати Повідомлення за ф. № 20-ОПП із врахуванням таких особливостей:

► у графі 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «6 – закриття об’єкта оподаткування»;

► у графі 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» вноситься відповідне числове значення, яке складається з коду типу об’єкта оподаткування та внутрішнього ідентифікатора, прийнятого самою особою, що складається з 5-ти знаків;

► у графі 9 «Стан об’єкта оподаткування» зазначається: 5 – непридатний до експлуатації; 6 – об’єкт відчужений/повернутий власнику.

Довідково: Відповідна норма передбачена Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
27.09.21 16:21

Налоговая утверждает, что ФЛ-П осуществляющий деятельность в своей квартире должен подать 20-ОПП на неё. Затем он ликвидируется как ФЛ-П, что он должен указать в 20-ОПП
 в графе 9 «Состояние объекта налогообложения» ставиться: 5 – непригодный к  эксплуатации; 6 –  объект отчуждён/возвращен собственнику? Ничего из этого не подходит

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям