Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.09.21
2526 0 Печатать

Чи виникає дохід у ФОПа-«загальника» якщо він отримав помилково кошти на рахунок?

ПКУ визначено, що оподаткуванню підлягають доходи фізичних осіб – підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності. При цьому, відповідно до п. 177.2 ПКУ, об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід.

Тобто оподатковується різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручкою у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з даною господарською діяльністю.

У разі, коли підприємець отримує на  розрахунковий рахунок помилково перераховані кошти та здійснює їх повернення, то такі суми не включаються до складу доходу суб’єкта господарювання.

По материалам ГУ ДПС у Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям