Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.05.14
1461 0 Печатать

ВАСУ: для увольнения члена профсоюза необходимо согласие профсоюзных органов

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Анна Скуміна
   
   Звільнення члена виборного органу первинної профспілкової організації підприємства, установи, організації (у тому числі структурних підрозділів), його керівників, профспілкового представника (там, де не обирається виборний орган профспілки) без попередньої згоди на це зазначеного органу та вищестоящого органу цієї профспілки (об'єднання профспілок) є порушенням вимог статей 43, 252 КЗпП, статті 41 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (N 1045-XIV від 15.09.99 р.) та є підставою для визнання звільнення незаконним.
   
   Про ці положення трудового законодавства нагадав Верховний Суд, розглянувши справу за позовом працівника до підприємства про поновлення на роботі, оплату вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.
   
   ----------------------
   
   Постанова Верховного Суду України N 6-30цс14 від 23.04.2014 р.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям