Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.10.21
3388 1 Печатать

Відсьогодні через термінал можна переказувати ровно 5000 без ідентифікації

Для усунення незручностей щодо визначення граничної межі мінімальної суми грошового переказу (5000 грн), яка не підлягає фінансовому моніторингу, Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 09.09.2021 р. № 1733-IX.

Законом внесено зміни до п. 8 ч. 18 ст. 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», якими передбачено застосування заходів фінансового моніторингу у випадку переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що не перевищує 5 тисяч гривень. 

Прийняття цього Закону усуває недоліки формулювань законодавства щодо встановлених сумових обмежень у сфері застосування фінансового моніторингу при здійсненні переказу коштів готівкою в межах України.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Таке опублікування відбулося 7 жовтня 2021 жовтня у газеті "Голос України". Тому Закон набрав чинності з 8 жовтня 2021 року.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ната
09.10.21 08:53

Хто заголовок писав?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям