Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.10.21
7195 9 Печатать

Депутати пропонують не штрафувати бізнес за помилки в ТТН

Нагадуємо, 1 жовтня 2021 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю».

За редакцією нової статті 132-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено відповідальність за порушення вимог оформлення та внесення відомостей до товарно-транспортної накладної або інших визначених законодавством документів на вантаж.  Про нові правила оформлення ТТН ми писали тут

Однак, текст запропонованої статті не відповідає загальним правилам побудови статей Кодексу України про адміністративні правопорушення (норми мають бути чіткими, зрозумілими, мають містити інформацію про об’єктивну та суб’єктивну сторону правопорушення). Запропонована редакція статті викладена  таким чином, що унеможливлює встановлення переліку дій, за вчинення яких має наставати адміністративна відповідальність.

Необґрунтоване визначення безальтернативного розміру штрафу у санкції  зазначеної статті (штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) унеможливить реалізацію вимог частини другої статті 61 Конституції України та низки загальних адміністративно-правових положень,  зокрема частини другої статті 33 та статей 10, 11, 34 і 35 Кодексу, щодо індивідуалізації відповідальності.

Крім цього, внесення змін до цієї статті не дозволять усунути подвійну відповідальність, у випадку коли відправник і перевізник вантажу є однією особою, а також відповідальність за перевищення вагових норм на вісь, адже відправник не контролює даний параметр і не вказує його в товарно-транспортній накладній, та габаритних параметрів, оскільки дозвіл на перевезення негабаритних перевезень має отримувати власне перевізник.

На все це звертають увагу народні депутати, які зареєстрували проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо скасування правової норми, яка передбачає відповідальність за порушення вимог оформлення та внесення відомостей до товарно-транспортної накладної або інших визначених законодавством документів на вантаж (реєстр. № 6158). 

Запропонований законопроєкт спрямований на скасування правової норми, яка передбачає відповідальність за порушення вимог оформлення та внесення відомостей до товарно-транспортної накладної або інших визначених законодавством документів на вантаж (статті 132-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Володимир
11.10.21 11:02

Поганий поліцейський - хороший поліцейський 

Ответить
  • Оптиміст
11.10.21 11:05

А за це, ще й штрафувати мали???

Ответить
  • ИринаКиев
11.10.21 22:59

Оптиміст, тоже аж офигела,  там просто такую  фигню напридумали,  половину реквизитов вообще убрать или сделать полную и сокращенную форму, ну  просто маразм  какой-то. А вообще есть законы,  где нет штрафов, а то скдадывается впечатление,  что законы и создают,  что было по чем штрафовать

Ответить
  • Ната
11.10.21 11:17

Шикарно.Штраф 51000 , и сейчас они заметили что приняли фигню и будут её год исправлять, как с бенефициарами

Ответить
  • Людмила
11.10.21 11:47

не те ли это депутаты, которые ранее приняли закон штрафовать? Фиг знает что. Принимают, отменяют, бурная деятельность за деньги народа 

Ответить
  • обранцы
11.10.21 11:52

Людмила, такм они пили в трускавце , перебрали, и на-х-я-р-ли,абы что

Ответить
  • Інна
11.10.21 13:45

обранцы,ощущение, что это их нормальное состояние

Ответить
  • мара
12.10.21 10:22

бесит одно лишь сочетание "народні обранці"..

Ответить
  • інна
12.10.21 10:24

ШО 51 тис?- за подлянка чергова?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям