Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.10.21
1861 0 Печатать

У Києві немає передумов для локдауну попри погіршення ситуації — Рубан

Юлія Рябчун, Суспільне.

Станом на 12 жовтня у столиці немає передумов для запровадження посилених карантинних заходів, але ситуація із поширенням коронавірусної інфекції погіршується. Про це в коментарі Суспільному повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

Він зазначив, що питання запровадження локдауну є"прерогативою органів центральної влади та Міністерства охорони здоров’я".

“На сьогодні не має передумов для запровадження заходів, які стосуються “червоної зони”, але є ситуація щодо погіршення епідеміологічної ситуації щодо коронавірусної інфекції та гострих респіраторних вірусних захворювань. Протягом вихідних днів, які будуть з 14 до 18 жовтня, можуть впасти статистичні дані щодо захворюваності, тому ми можемо прогнозувати ситуацію лише через тиждень”, — сказав Рубан.

За його словами, єдиним реальним способом запобігти запровадженню локдауну є вакцинація: “Якщо ми вакцинуємо мешканців на рівні 70%, а це більше мільйона осіб, плюс ті, хто у нас вже є (вакциновані - ред.), то у нас не буде потреби впроваджувати посиленні заходи”.

“Що стосується поточної ситуації, то можна сказати, що у нас спостерігається епідемія серед невакцинованих осіб, при цьому діють всі преференції вакцинованим особам. Тобто, бізнес, який вакцинований на 80%, він може працювати навіть в умовах “червоної зони”, — пояснив Рубан.

Він також прокоментував ситуацію щодо рівня заповненості ліжок для хворих на COVID-19. Вона, за його даними, коливається від 45 до 40 відсотків: “Це нормальна динаміка, тому що готувалися ці ліжка протягом усього літа, і кисневі точки, і реанімаційні ліжка також готувалися влітку. Тому сьогодні місто Київ достойно приймає цю хвилю, яка є. На сьогодні немає передумов для переходу в іншу зону епідеміологічної небезпеки".

Що відомо

  • За добу 11 жовтня в Україні виявили 11 196 нових випадків коронавірусної хвороби, померли 352 особи, одужали 5419 пацієнтів.
  • У Києві підтвердили 628 нових випадків зараження коронавірусом, 25 осіб померли, ще 84 госпіталізували. Лідером за кількістю нових випадків став Солом‘янський район.
  • Станом на 12 жовтня, до помаранчевої зони епідемічної небезпеки віднесено 15 регіонів. Так, до помаранчевої зони епідемічної небезпеки на сьогодні віднесено Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Луганську, Львівську, Одеську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Чернігівську області.
  • Кабінет міністрів підготував постанову, за якою у "помаранчевій" та "червоній" карантинних зонах прохід до держустанов та підприємств буде доступний тільки вакцинованим проти коронавірусу, або за наявності ПЛР-тесту, довідки про перенесену хворобу чи тесту на антиген.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям