Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.10.21
2035 0 Печатать

Мінекономіки пропонує "перекроїти" закон про публічні закупівлі

Мінекономіки продовжує реформувати сферу публічних закупівель, зокрема шляхом гармонізації положень Закону «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) до Директив Європейського Союзу з питань закупівель та удосконалення сфери публічних закупівель. Для цього Міністерство розробило проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та інших законів України щодо удосконалення здійснення публічних закупівель”.

Зокрема законопроектом пропонується внести низку змін до Закону, а саме:

підвищити поріг з 200 тисяч гривень до 500 тисяч гривень для здійснення замовниками закупівель товарів та послуг шляхом застосування процедур закупівель, що забезпечить оперативне проведення закупівель, зменшення навантаження на орган оскарження та підвищення конкуренції на ринку.

На сьогодні для проведення конкурентних процедур закупівель замовникам необхідно розробити тендерну документацію, на підготовку якої витрачається багато часу та ресурсів.

Варто зауважити, що спрощені закупівлі направлені на здійснення конкурентного відбору постачальника товару (товарів), надавача послуги (послуг) з мінімальними затратами часу та зусиль як для замовників, так і для учасників.

Поряд з цим проведення  конкурентних процедур закупівель займає багато часу, ресурсів на відміну від здійснення закупівлі через електронний каталог, що дозволяє здійснити придбання в максимально короткі строки за мінімальною ціною, не витрачаючи при цьому часу та зусиль на підготовку тендерної документації;

► запровадити можливість проведення замовниками процедури відкритих торгів для укладання зарезервованих контрактів, що надасть можливість посилити  підтримку державою  працевлаштування осіб з інвалідністю.

► регламентувати здійснення закупівель для боротьби з COVID-19 із застосуванням порядку проведення спрощених закупівель та/або з використанням електронного каталогу незалежно від вартісних меж таких закупівель на період дії встановленого КМУ карантину відповідно до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”. Перелік таких товарів і послуг пропонується затвердити КМУ за поданням МОЗ (далі – Перелік). 

► запровадити практику подання замовниками інформації про країну походження товару, яка буде зазначатися замовником у звіті про виконання договору про закупівлю, що в подальшому може стати підґрунтям для формування політики розвитку вітчизняного виробництва, підвищення рівня конкурентоспроможності вітчизняних компаній, а також сприятиме зростанню рівня зайнятості, доходів населення та  надходжень до бюджету;

► надати можливість централізованим закупівельним організаціям проводити спрощені закупівлі, що в свою чергу забезпечить потреби замовників в оперативних закупівлях, а також виконання централізованими закупівельними організаціями своїх функцій та проведення якісних і успішних закупівель;

► регламентувати організацію процесу здійснення замовниками закупівель, вартість яких не перевищує 50 тисяч гривень, шляхом надання права замовнику визначати відповідальних за такі закупівлі уповноважених осіб та/або його службових (посадових) чи інших осіб, які є працівниками, а також надання права замовнику здійснювати такі закупівлі в електронній системі закупівель шляхом застосування порядку проведення спрощених закупівель і електронного каталогу;

► надати право замовникам, які зобов’язані здійснювати через централізовану закупівельну організацію закупівлю товару, вартість якого є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1-3 ч. 1 ст. 3 Закону, самостійно здійснювати закупівлю таких товарів з використанням електронного каталогу в разі якщо такий товар до нього включений з метою оперативного забезпечення замовників необхідними товарами та зменшення навантаження на централізовані закупівельні організації;

► визначити обов`язок подання замовниками інформації про ціну за одиницю товару щодо кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі з метою відстеження  зміни вартості номенклатурних позицій предмета закупівлі з моменту укладення договору про закупівлю та протягом його виконання.

Такою інформацією зможуть користуватися не лише учасники, щоб визначити стратегію продажу, а й замовники, які зможуть використовувати таку інформацію для формування об’єктивно визначеної очікуваної вартості.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям