Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.10.21
1014 0 Печатать

МОЗ розробило та подало на погодження законопроєкт “Про медичні вироби”

Міністерство охорони здоров’я у співпраці з партнерами розробило та подало на погодження до зацікавлених центральних органів виконавчої влади проєкт закону України “Про медичні вироби”.

Проєкт закону розроблений на виконання Указу Президента України № 369/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою».

Законопроєкт внормує деякі питання у галузі обігу медичних виробів, зокрема:

  • створить важелі впливу на обіг фальсифікованих медичних виробів;
  • сприятиме врегулюванню реклами медичних виробів;
  • покращить імідж України у зв’язку із підтвердженням довіри до інституцій країн зі суворою регуляторною політикою, а саме: держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади.
  • регламентує проведення клінічних досліджень медичних виробів.

Завдяки ухваленню законопроєкту виробники та імпортери медичних виробів зможуть проходити процедуру оцінки відповідності за допомогою проведення дистанційних аудитів. Крім того, виробники зможуть подавати інструкції із застосування медичних виробів в електронному вигляді. 

Наразі МОЗ очікує погодження законопроєкту іншими центральними органами виконавчої влади. Після погодження документ буде направлений до Кабінету Міністрів України.

У розробці законопроєкту взяли участь представники Ради національної безпеки і оборони України, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації «Оператори ринку медичних виробів», Асоціації органів з оцінки відповідності.

По материалам МОЗ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям