Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.10.21
1932 0 Печатать

Можливо добровільне медстрахування працівників звільнять від ПДФО

МОЗ оприлюднив для громадського обговорення проєкт Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України".

Документом пропонується запровадити можливість комунальним некомерційним підприємствам (далі - КНП) укладати договори добровільного медичного страхування найманих працівників без втрати статусу неприбуткових організації. Для цього вносяться зміни до підпункту 133.4.2 ПКУ.

Це дозволить КНП, зокрема закладам охорони здоров'я, які є неприбутковими організаціями, укладати договори добровільного медичного страхування своїх співробітників без втрати статусу неприбуткової організації.

Зауважимо, що згідно з діючою редакцією ПКУ, КНП не мають можливості укладати договори добровільного медичного страхування своїх співробітників без втрати статусу неприбуткової організації.

Також проєктом Закону пропонується звільнити від оподаткування у якості додаткового блага договори добровільного медичного страхування, укладені роботодавцями на користь найманих працівників.

Для цього «звільняючий від ПДФО» пункт 165.1 ПКУ доповнюється підпунктом 165.1.62 такого змісту:

«165.1.62. сума страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) за договором добровільного медичного страхування сплачених податковим агентом, граничний розмір якої встановлюється Кабінетом Міністрів України.».

Нагадаємо, що у поточній редакції ПКУ договори страхування укладені на користь найманого працівника його роботодавцем підлягають оподаткуванню як додаткове благо отримане таким працівником (підпункт 164.2.17 ПКУ).

Прийняття законопроєту зменшить податкове навантаження на працівників у випадку укладення таких договорів роботодавцями.

Як зазначено у тексті Законопроєкту він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям