Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.11.21
1731 3 Печатать

Нові правила отримання ліцензій на алкоголь та тютюн створюють додаткові обмеження для бізнесу

Державна регуляторна служба України направила свою позицію до Верховної Ради України та Міністерства фінансів України щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та деяких інших законів України щодо видачі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і рідинами, що використовуються в електронних сигаретах» (реєстр. № 5470 від 05.05.2021 р.).

«Ми проти проекту в запропонованій редакції, оскільки нововведення збільшать навантаження на бізнес, а за відсутності встановлених законодавством критеріїв до обмежень місця реалізації створюватимуть корупційні ризики», – заявив Голова ДРС Олексій Кучер.

Так, законопроектом пропонується:

  • введення обов’язку для суб’єктів господарювання отримання листа-погодження органів місцевого самоврядування для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами і рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, із зазначенням місця та часу їх реалізації;
  • доповнення переліку підстав для анулювання відповідної ліцензії новою підставою –  заявою органу місцевого самоврядування, на території якого здійснює діяльність суб’єкт господарювання, у разі порушення ним вимог ст. 153 Закону № 481/95-ВР щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах;
  • наділення новими повноваженнями сільських, селищних та міських рад в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці щодо встановлення постійних або тимчасових додаткових обмежень місця реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.
По материалам Державна регуляторна служба

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Хадиджа
01.11.21 11:04

Но ведь Лицензия - это разрешение на право торговли! Теперь всей толпой надо будет бежать и брать разрешение на разрешение для торговли?!!! Мы это уже проходили, когда надо было сдавать сведения и бенефициарах, которые мы уже сдавали и не раз! Что ж, наши депутаты усиленно работают!

Ответить
  • Денис
01.11.21 12:15

Такое біло раньше. Ничего кроме коррупции не принесло. Кто то видимо соскучался по мзде!

Ответить
  • ИринаКиев
01.11.21 23:28

вот еще только селыщных рад тут и не хватало, ну это вообще капец  какой-то

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям