Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.11.21
12816 0 Печатать

Порядок призначення житлових субсидій знов зазнає змін

Кабмін знову змінює умови призначення жилових субсидій. Відповідний проєкт Постанови КМУ оприлюднено на сайті СПО об’єднань профспілок.

Проєктом акта передбачається удосконалення порядку надання житлових субсидій з метою уточнення критеріїв майнового, матеріального стану осіб, що враховуються для призначення житлової субсидії, зокрема:

♦ неврахування у власності осіб житлових приміщень у селищах міського типу або на які оформлено спадщину, а також мопедів, мотоциклів і причепів, вартість яких на дату набуття права власності не перевищує розміру чотирьох мінімальних заробітних плат;

♦ можливість призначення житлової субсидії особам, у яких відсутні доходи у зв'язку з тим, що вони перебували у відпустці по догляду за дитиною без збереження заробітної плати, відповідно до пункту 3 частини першої статті 25 Закону України "Про відпустки", а також особам, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому на підставі рішення суду;

♦ не призначення житлової субсидії особам, які володіють облігаціями внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень.

Також передбачається припинення надання житлової субсидії особам, які, за інформацією Міністерства фінансів, наданої за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів ї житлових субсидій, здійснийли дороговартісні покупки товарів, майна, цінних паперів, іноземної валюти тощо, в періоді отримання житлової субсидії.

Крім того, пропонується визначити механізм отримання членом сім'ї померлого пільговика, на якого поширювалися пільги, зекономлених залишків, які обліковуються станом на 1 червня на рахунку Мінсоцполітики, відкритому в АТ "Ощадбанк" для виплати пільг, за обліковим записом померлого пільговика.

У зв'язку з цим, у новій редакції буде затверджено форму Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

У разі наявності пропозицій та зауважень, просимо направити їх до 12.11.2021 на електронну адресу  fpsu@fpsu.org.ua  для узагальнення та підготовки відповіді. За дорученням Першого заступника Голови СПО об’єднань профспілок Шубіна О.О. 

По материалам СПО об’єднань профспіло
Рубрика:
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям