Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.11.21
1905 8 Печатать

Чому надходження до бюджету Фонду соцстраху не покривають потребу у видатках?

Потреба у видатках на лікарняні, декретні і страхові виплати не покривається надходженнями через сукупність наступних факторів:

Зменшились надходження

У першу чергу, падіння обсягів надходжень Фонду пов’язано із системним зменшенням упродовж декількох років відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету ФССУ. Загалом її було зменшено майже на 5% – до 9,5727%. У грошовому еквіваленті це розрахунково дорівнює близько 16 млрд грн недоотриманих коштів.

Суттєво зросли видатки на лікарняні

Потреба у видатках перевищує доходи від частки ЄСВ упродовж усього 2021 року та корелює із зростанням сум допомог за лікарняними листками, виданими, у тому числі в разі лікування від COVID-19.

Додаткові виплати

З початку пандемії Фонд отримав додаткове фінансове навантаження, пов’язане із оплатою самоізоляції контактних осіб, наданням страхових виплат медичним працівникам, які інфікувались коронавірусом під час виконання професійних обов’язків, а також членам їх родин у разі смерті працівників закладів охорони здоров’я тощо.

По материалам Фонд соцстраху

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мариночка
10.11.21 09:28

Брехня все це. Я перед їхнім карантином не могла забрати свої екземпляри заявок десь 2 тижні, тому що в них був ремонт повністю всього приміщення.... а там не одна кімната і не один поверх. Ось як так можна, люди сидять хворі без грошей, чекають по 2-3 місяці, а вони ремонти роблять..... я була в шоці.  

Ответить
  • Светлана
10.11.21 10:44

А у нас вообще фсс не работает-все болеют.

Ответить
  • Мариночка
10.11.21 11:48

Светлана, цікаво, вони теж чекають по декілька місяців свої копійки?

Ответить
  • Светлана
10.11.21 13:10

Мариночка, не думаю.Я свои два месяца жду,чтобы с долгами расплатиться.

Ответить
  • Анжела
10.11.21 14:42

чого ж не пишуть, що вони вже знайшли вихід - не оплачувати лікарняні не вакцинованим, купу грошей наекономлять, і неважливо, що ті не вакциновані до хвороби сплачували всі внески до фонду, чому б на період пандеміїї не змінити частку того фонду в ЄСВ, чому б не знайти інші джерела додаткового фінансування - з ковідного фонду, наприклад, але ж головне державі нашій не люди щоб жили, а вакцини щоб не пропали... 

Ответить
  • Мариночка
10.11.21 15:56

Анжела, так вони майже знайшли джерела.... зроблять перші 10 днів за рах. роботодавця....))))

Ответить
  • Александр
10.11.21 17:28

Государство истребляет рабочие места и выгоняет людей из страны. Должно оно и платить за свои преступления против Страны.

Ответить
  • 123456
11.11.21 19:42

А как же ковидный фонд, который и предполагалось на это пустить?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям