Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.11.21
1162 0 Печатать

Небанківські установи повинні до 27 листопада зняти з обліку в Держфінмоніторингу всі свої відокремлені підрозділи, які не є окремими юридичними особами

Суб’єкти первинного фінансового моніторингу – небанківські установи повинні до 27 листопада 2021 року зняти з обліку в Держфінмоніторингу всі свої відокремлені підрозділи, які не є окремими юридичними особами та яким не надано дозвіл самостійно подавати інформацію з фінансового моніторингу.

Таку рекомендацію надав Держфінмоніторинг у зв’язку з набранням із 27 листопада 2021 року чинності наказу Міністерства фінансів України від 04 червня 2021 року № 322 "Про затвердження порядку обміну інформацією з питань фінансового моніторингу", повідомляється у відповідному листі-роз'ясненні Національного банку

Зокрема новим порядком обміну інформацією з питань фінансового моніторингу не передбачено використання під час інформаційного обміну облікового ідентифікатора суб’єкта фінансового моніторингу. Це унеможливить подання інформації для зняття з обліку відокремлених підрозділів, які не є окремими юридичними особами та не зареєстровані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у встановленому законодавством порядку.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям