Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.11.21
4204 5 Печатать

ДПС виявляє підозрілі фіноперації платників

Відповідно до пункту 191.1.35. ПКУ центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його територіальні органи вживають заходів до виявлення, аналізу та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, щодо відповідності законодавству.

На виконання цієї вимоги в структурі Державної податкової служби створено структурний підрозділ основною функцією якого є вжиття з використанням ризик-орієнтованого підходу заходів щодо виявлення, аналізу, організації та проведення перевірок осіб, які здійснюють фінансові операції, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або з фінансуванням тероризму.

У процесі виконання вказаного повноваження такий підрозділ Державної податкової служби збирає інформацію, що може свідчити як про пов'язаність фінансових операцій безпосередньо із самим злочином легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, так і з предикатними злочинами.

При цьому в силу відсутності відповідної вимоги закону, дані щодо фінансових операцій, які проводилися в ході вчинення предикатних злочинів, наразі не передаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії.

З метою вирішення цієї неузгодженості до Парламенту внесено проєкт Закону № 6301 "Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо подання інформації з питань фінансового моніторингу", 

Завданням законопроекту є підвищення якості обміну інформацією між контролюючими органами, що провадять діяльність у сфері запобігання та протидії, та спеціальним уповноваженим органом з метою підвищення ефективності здійснення оцінки уразливих місць фінансової системи, що дозволяє використовувати її з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та/або фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

ДПС буде повідомляти спеціально уповноважений орган про фінансові операції:

1) за результатами аналізу яких виникла підозра;

2) аналіз яких свідчить про їх вчинення в ході вчинення платниками податків кримінальних правопорушень, які передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та/або фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, або вчиненню іншого кримінального правопорушення.

Зараз законопроєкт направлено на розгляд Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, голова якого, Данило Гетманцев, є одним з авторів цього проєкту. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
12.11.21 08:29

Хорошее прикрытие, чтоб мониторить всех по желанию

Ответить
  • ***
12.11.21 08:35

Як не їла душа часника, то воняти не буде.
 А те що між корупціонерами та бандюганами гуляють награбовані мільйони - то це чистісенька правда.

Ответить
  • Юра
12.11.21 09:50

підозріла операція - це коли правка Данили, не будучі проголосованою в сесійній залі з'являється в Законі України. 

Ответить
  • Александр
12.11.21 12:57

https://www.youtube.com/watch?v=B8Z2AebvyFM - Офшоры Зеленского Как удалось замять скандал. Михаил Чаплыга о том как правящая банда грабит втройне на одном и том же через Автодор-Раду-НБУ-МВФ-Офшоры-Банки . Он ещё пропустил то, что и банк жены президента на каждую гривну полученную от НБУ может выдать своим же ещё 9 гривен невозвратного кредита. Выходи грабёж идёт *12 раз на одном и том же. Чудная Страна Украина в которой государство может как липку народ обирать.

Ответить
  • Елена
12.11.21 13:23

Зеленского и его весёлую команду промониторте, нет слов...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям