Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.11.21
1504 0 Печатать

НБУ уточнив порядок арешту рахунків в інвалюті та банківських металах

Постановою Правління НБУ від 08.11.2021 р. № 116 внесено зміни до Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металів.

Змінами уточнено порядок накладення арешту на банківські метали.

Згідно з оновленою главою 6 Положення банк зобов’язаний за поточними рахунками клієнта прийняти до виконання документ про арешт усіх коштів та банківських металів за всіма видами валют і банківських металів із зазначенням суми/маси або без зазначення суми/маси за кожним видом валют чи банківських металів, або із зазначенням загальної суми в національній валюті за всіма видами валют і банківських металів, або коштів та банківських металів за окремим видом валют та банківських металів із зазначенням суми/маси за ним/ними або без зазначення суми/маси.

Банк зобов’язаний за коррахунками банку-боржника в банківських металах прийняти до виконання документ про арешт банківських металів за всіма видами банківських металів із зазначенням маси за кожним видом банківських металів або із зазначенням загальної суми в національній валюті за всіма видами банківських металів банку чи банківських металів за окремим видом банківських металів із зазначенням маси за ними.

Банк виконує документ про арешт щодо тих поточних рахунків клієнтів і лише тих видів валют та/або банківських металів, які зазначені в цьому документі.

Банк виконує документ про арешт щодо тих коррахунків банків у банківських металах і лише тих видів банківських металів, які зазначені в цьому документі.

Банк обліковує документ про арешт на відповідному позабалансовому рахунку та арештовує кошти в іноземній валюті або банківські метали на поточному рахунку клієнта в сумі/масі, зазначеній у документі про арешт, і продовжує здійснювати операції за поточним рахунком клієнта в межах суми/маси, що перевищує суму/масу арешту, якщо до банку надходить документ про арешт із зазначенням виду валюти або банківського металу, коштів або банківських металів за яким достатньо на поточному рахунку клієнта для виконання цього документа.

Банк обліковує документ про арешт на відповідному позабалансовому рахунку та арештовує банківські метали на коррахунку банку в масі, зазначеній у документі про арешт, і продовжує здійснювати операції за коррахунком банку в межах маси, що перевищує масу арешту, якщо до банку надходить документ про арешт із зазначенням виду банківського металу, якого достатньо на коррахунку банку для виконання цього документа.

Постановою № 116 набрала чинності із 11.11.2021 року.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям