Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.11.21
6575 13 Печатать

Депутати підтримали об'єднання ПФУ та ФСС

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України".

Метою законопроекту є зміцнення фінансової стійкості та покращання надання страхових виплат в системі державного соціального страхування за рахунок:

- покращення адміністрування в системі загальнообов'язкового соціального страхування працюючих громадян внаслідок зменшення адміністративних структур управління;

- запровадження єдиної системи управління коштами та єдиної інформаційної системи;

- посилення державного контролю за використанням коштів соціального страхування.

Законопроектом пропонується об’єднати адміністративні структури Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування задля скорочення адміністративних видатків та покращення виконання ключових функцій, пов’язаних зі здійсненням страхових виплат. Приведення у відповідність операційних процесів фондів до консолідованої системи адміністрування пропонується здійснити на базі Пенсійного фонду як найбільш розвинутої мережі територіальних органів управління в системі соціального страхування.

При цьому законопроектом передбачено затверджувати за кожним з видом соціального страхування власну частку єдиного соціального внеску та складати окремі бюджети, що покращить обґрунтованість використання коштів та створить стимули до запровадження заходів, які зменшують соціальні ризики за кожним видом соціального страхування.

Проектом також пропонується визначити завдання КМУ у здійсненні модернізації системи державного соціального страхування та Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування для покращення обліку та контролю над здійсненням страхових виплат.

Законопроектом також пропонується врегулювати питання зарахування коштів від реалізації майна фондів соціального страхування на поповнення дохідної частини спеціальних бюджетів за видами соціального страхування.

Проект Закону зареєстровано за № 3663.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
19.11.21 08:23

объединили,переименовали, отмыли транш, отчитались о реформах, увеличили штрафы, подумали.........МАЛО! Разъединили, переименовали, отмыли, отчитались, увеличили, подумали........Вот она, формула бесконечности хохляцкой ненасытности.

Ответить
  • Наталія
19.11.21 08:27

Perpetuum mobile.

Ответить
  • Валентина
19.11.21 08:55

работа кипит ! бурные бездельники 

Ответить
  • Ирис
19.11.21 09:22

Даже страшно представить......

Ответить
  • Валерий
19.11.21 09:44

Опять местами табуретки меняют

Ответить
  • Mariya A.
19.11.21 10:31

Тільки в мене виникла нездорова асоціація із новим об'єднаним звітом?

Ответить
  • інша Світлана
19.11.21 11:25

Хто там ближче до них: натякніть, щоб обробку та виплату лікарняних взяли собі. Нехай папери перекладають між собою. 

Ответить
  • Оптиміст
19.11.21 12:02

Може не потрібно? Бо там вже одні "спеціалісти", дпс і митницю об'єднували, а інші звіт з ПДФО і ЄСВ, то якось "пєчально" вийшло 

Ответить
  • Лара
19.11.21 12:11

Жуткий экономический эффект

Ответить
  • Наталия
19.11.21 12:52

"Зарахування коштів від реалізації майна фондів соціального страхування на поповнення дохідної частини спеціальних бюджетів"- прощай санатории, базі отдіха и т.д. За бесценок прекрасные места уйдут нужным людям...
 

Ответить
  • Станис
19.11.21 13:59

Еще бы соединить ГНС и Аудит.службу, а заодно уменьшить их количество ВПОЛОВИНУ

Ответить
  • Елена
20.11.21 23:37

Есв+отчёт в соцстрах+пдфо+вз+инвалиды, может вакансии в этот же отчёт объединенный добавить, ещё заявки на выплату больничных туда же. Что я забыла?

Ответить
  • -
22.11.21 17:50

ключова зміна - "реалізація майна фондів соціального страхування". Всіх багато, а всього мало...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям