Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.22
1840 0 Печатать

Додаток ТЦ до декларації з податку на прибуток підприємств. Самостійне коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань платника податку

Нагадаємо, що 25 серпня 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну від 09.06.2021 р. № 332 «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств за угодою про розподіл продукції», яким затверджено форму Податкової декларації з податку на прибуток підприємств за угодою про розподіл продукції.

Наказ № 332 розроблено з метою забезпечення можливості складання та подання звітності інвесторів (операторів) з податку на прибуток підприємств за результатами діяльності за угодою про розподіл продукції та забезпечення виконання положень ст. 336 розділу XVIII «Особливості оподаткування платників податків в умовах дії угоди про розподіл продукції» і розділу III «Податок на прибуток підприємств» ПКУ.

Так, декларація містить п’ять додатків та додаток ТЦ.

Отже, Додаток ТЦ подається у разі самостійного коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань платника податку, проведеного відповідно до п.п. 39.5.4 ПКУ.

Відомості граф 1-12 додатка ТЦ формуються згідно з Порядком складання Звіту про контрольовані операції, затвердженим наказом Мінфіну від 18.01.2016 р. № 8 (у редакції наказу Мінфіну від 31.12.2020 р. №841).

Графа 12 додатка ТЦ збігається з номером додатка у Звіті про контрольовані операції, що поданий платником податку відповідно до п.п. 39.4.2 ПКУ.

Графа 12 не заповнюється, якщо Звіт про контрольовані операції за відповідний період не подано.

У графі 13 додатка ТЦ зазначається номер за порядком з графи 1 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту про контрольовані операції, номер якого зазначається у графі 13 таблиці 1, що поданий платником податку відповідно до п.п. 39.4.2 ПКУ.

Графа 13 додатка ТЦ не заповнюється, якщо Звіт про контрольовані операції за відповідний період не подано.

При заповненні графи 14 додатка ТЦ зазначається показник діапазону цін / рентабельності, до якого проведено коригування податкових зобов’язань.

У разі використання показника діапазону рентабельності зазначається цифрове Значення такого показника у відсотках.

Сумарне значення графи 15 додатка ТЦ відображається у рядку 2.2 ТЦ додатка КВ до рядка 03 КВ декларації.

Згідно з частиною 1 п. 46.6 ПКУ якщо в результаті зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Враховуючи зазначене, інвестори (оператори), які зобов’язані відповідно до ст. 336 ПКУ вести податковий облік та сплачувати податок на прибуток підприємств за угодами про розподіл продукції, матимуть можливість подавати декларацію починаючи з 01.01.2022 року.

По материалам Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям