Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.11.21
1950 2 Печатать

Мінцифри запустило нові європейські формати е-підписів

Користувачі ресурсів Мінцифри зможуть перевіряти та підписувати документи е-підписами європейських форматів. Також визначено уніфікований формат для зберігання підписаних даних — ASiC-E. Це ще один крок до взаємного визнання е-довірчих послуг із ЄС.

Новий функціонал доступний на вебсайтах Центрального засвідчувального органу та Інтегрованої системи е-ідентифікації:

CAdES — дає змогу підписувати е-дані будь-якого формату та зберігає е-підпис окремо від е-даних або разом із ними. Файли можна підписувати лише окремо.

XAdES — дає змогу підписувати е-дані будь-якого формату та зберігає е-підпис у форматі XML, окремо від е-даних або разом із ними. Одночасно можна підписати декілька файлів.

PAdES — дає змогу підписувати е-дані у форматі PDF та зберігає е-підпис разом з е-даними. Файли можна підписувати лише окремо.

ASiC-E — забезпечує довготермінове зберігання е-документів. Однією з переваг є можливість зберегти один або декілька файлів із пов’язаними е-підписами, перевірити весь ланцюжок е-підписів та інших даних, пов’язаних із документом.

Мінцифри продовжує робити послуги для українців зручними та простими. Більше жодних черг та купи витраченого часу — тепер кожен може користуватися послугами онлайн без зайвих нервів та очікування.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталья
22.11.21 12:01

?? это о чем. Теперь будет возможность подписывать документы с нерезидентом с помощью етих ключей? С помощью какого ресурса? Через "Соту, Медок и т.д."?? Какое прикладное использование етой информации?? 

Ответить
  • Надежда
23.11.21 19:30

Вопрос: Кто из загран партнёров это уже применяет согласно законодательства своей страны или мы впереди планеты всей?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям