Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.11.21
2303 1 Печатать

Як зрозуміти, що декілька листків непрацездатності складають один страховий випадок?

Випадок тимчасової непрацездатності – тимчасова непрацездатність, що підтверджується формуванням одного або сукупністю декількох медичних висновків, пов’язаних між собою через посилання на запис в Реєстрі про попередній медичний висновок в межах однієї категорії медичних висновків, та триває безперервно від початку визначеного захворювання, травми або інших причин з можливим продовженням в одного або послідовно в декількох суб’єктів господарювання до завершення дії останнього медичного висновку, або до початку нового медичного висновку з відміткою про початок нового випадку тимчасової непрацездатності в межах такої ж категорії, що формується з приводу нового захворювання, травми або інших причин, які не пов’язані та не є наслідками попереднього.

Враховуючи викладене, номер випадку тимчасової непрацездатності, який відображається в електронному листку непрацездатності, є ідентифікатором страхового випадку.

Тобто всі листки непрацездатності, що мають однаковий номер випадку тимчасової непрацездатності, складають один страховий випадок. Ті листки непрацездатності, які має застрахована особа, але в них містяться різні номери випадків непрацездатності - складають різні страхові випадки.

По материалам Фонд соцстраху

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
22.11.21 12:32

Если больничные по датам  без перерыва (или даже пересекаются) но у них разные номера, то работодатель по новой будет оплачивать "первые 5 дней" ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям