Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.11.21
774 0 Печатать

Про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків, слід повідомляти протягом місяця з дня їх виникнення

Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати до податкового органу відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків, протягом місяця з дня  виникнення  таких  змін  шляхом подання заяви про внесення змін до Державного  реєстру  фізичних  осіб – платників податків (далі – ДРФО) за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР).

Заява за ф. № 5ДР фізичною особою подається особисто або через представника до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до податкового органу за новим місцем проживання.

Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого податкового органу.

Крім цього, фізичні особи можуть подати заяву скориставшися послугами Електронного кабінету.

У разі подання Заяви за ф. № 5ДР через представника, необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу такого представника, та документ, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопію (з чітким зображенням), а також довіреність, засвідчену у нотаріальному порядку, на проведення процедури зміни даних щодо фізичної особи у ДРФО (після пред’явлення повертається) та її копії.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Внесення змін до ДРФО здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання фізичною особою заяви за ф. № 5ДР до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). У разі звернення до будь-якого податкового органу строк внесення змін до ДРФО може бути продовжено до п’яти робочих днів.

У разі виявлення недостовірних даних або помилок у поданій заяві за ф. № 5ДР фізичній особі може бути відмовлено у внесенні змін та/або видачі документа, що засвідчує реєстрацію у ДРФО.

Відповідні  норми  передбачені  п. 70.7 ПКУ та Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному  реєстрі  фізичних  осіб – платників податків, затвердженим наказом Мінфіну від 29.09.2017 р. № 822.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям