Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.12.21
1723 0 Печатать

Як до одноразової (спеціальної) добровільної декларації приєднати додатки?

Фізична особа, яка виявила бажання подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію щодо власних активів, розміщених за межами території України, зобов’язана надати підтверджуючі документи одночасно з поданням такої декларації.

Так, для об’єктів декларування, визначених підпунктом «а» пункту 4 підрозділу 9 прим.4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування шляхом додання до декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування (підпункт 7.1 пункт 7 підрозділу 9 прим.4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Також для об’єктів декларування, визначених підпунктами «б» – «е» пункту 4 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування шляхом додання до декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі якщо такі об’єкти знаходяться (зареєстровані) за межами України (підпункт 7.2 пункту 7 підрозділу 9 прим.4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Крім того, згідно з абзацом дев’ятим підпункту 7.2 пункту 7  підрозділу 9 прим.4розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, декларант може додати до декларації відповідні документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України.

Для приєднання до заповненої в електронному вигляді декларації сканованих копій документів, що підтверджують вартість активів, необхідно в кінці декларації проставити позначку «відмітка про наявність додатків» та у розділі «Додатки» заповнити поля щодо основних реквізитів документів, що додаються.

При цьому кожен документ має бути збережений в окремому додатку.

По материалам ГУ ДПС в Одеській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям