Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.21
2300 4 Печатать

Працівників БЕБ прийнято на умовах випробувального терміну. За невиконання KPI - звільнення

29 листопада в національному інформаційному агентстві Укрінформ проходила зустріч  Директора Бюро економічної безпеки України Вадима Мельника з представниками ЗМІ.

«Я вважаю, що запуск Бюро економічної безпеки здійснено у найкоротші і, навіть,  рекордні строки - 10 місяців з моменту прийняття Закону «Про Бюро економічної безпеки» та через 3 місяці з дня призначення директора», - зазначив Вадим Мельник.

Результатом проведення перших конкурсів до Бюро стала рекордна кількість заявлених кандидатів. Так у конкурсі на посади держслужбовців, на 26 посад було подано 4000 заяви, тобто на 1 місце претендувало 153 особи.  А у конкурсі на детективів та аналітиків на 78 посад претендувало близько 1000 осіб, тобто конкурс становив 13 осіб на 1 місце. 

Загалом у БЕБ набрано вже 214 працівників, що становить понад 30% від кількості центрального апарату БЕБ. 

Аби виконати вимогу законодавства і витримати терміни запуску органа у рекордно короткий строк - до 25 листопада 2021 року, конкурсні комісії працювали у режимі 24/7.

Було  ще раз підтверджено раніше оголошений принцип, що відсоток експрацівників ДФС від загального складу центрального апарату БЕБ в 700 осіб не повинен перевищувати 30%.  На поточний момент кількість колишніх працівників ДФС по відношенню до загальної чисельності центрального апарату відомства складає близько 18%. У зв’язку з цим  у Бюро сподіваються, що в наступних конкурсах більш активну участь будуть приймати як співробітники інших правоохоронних органів та органів державної влади, так і представники приватного сектору.

Всі гласні штатні працівники зі спеціальним званням працевлаштовані в БЕБ на умовах випробувального терміну строком 6 місяців. Якщо протягом цього періоду буде встановлена невідповідність працівника критеріям Бюро економічної безпеки, або він не виконуватиме ключові показники ефективності (KPI), такі особи будуть звільнені у повній відповідності з чинним законодавством . 

Конкурси, які вже були проведені у Бюро, відбувалися за загальними правилами, встановленими для державної служби України на базі НАДС. Законодавством Україні і Законом «Про Бюро економічної безпеки»  передбачено, що саме БЕБ має право визначати умови проведення конкурсу, впорядковувати тестові завдання та встановлювати порядок їх проведення. І робота у цьому напрямку вже проведена. Найближчим часом у Бюро буде оновлено процедуру проведення конкурсів в бік поглиблення їх спеціалізації. 

По материалам Бюро економічної безпеки
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Марина
01.12.21 11:46

Значит будут усиленно грабить, чтоб KPI выполнить 

Ответить
  • Алена
01.12.21 18:15

"...у Бюро сподіваються, що в наступних конкурсах більш активну участь будуть приймати як співробітники інших правоохоронних органів та органів державної влади..."
Снова кровати переставляют.....

Ответить
  • Галина
01.12.21 18:19

"або він не виконуватиме ключові показники ефективності (KPI)"Хотілось би знати що мається на увазі

Ответить
  • Надежда
02.12.21 10:24

Вспомним, что кричали в начале прошлого века при погромах складов и магазинов  "Товар ищи!"  А потом  к власти товар-ищи и пришли.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям