Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.12.21
791 0 Печатать

Уточнено особливості реорганізації банку за рішенням його власників

Національний банк оновив Положення про особливості реорганізації банку за рішенням його власників. 

Змінами до Положення уточнено, що банки – учасники реорганізації мають відповідати визначеним Законом України "Про банки і банківську діяльність" і нормативно-правовими актами Національного банку вимогам щодо економічних нормативів діяльності, управління банком, а також вимогам, яким має відповідати юридична особа для отримання банківської ліцензії. Національний банк відмовить у наданні дозволу на реорганізацію банку за рішенням його власників, якщо банки – учасники реорганізації не відповідатимуть цим вимогам.

Уточнення здійснено на виконання вимог пункту 10 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи".

Такі зміни затверджені постановою Правління НБУ від 06.12.2021 р. № 135 "Про внесення змін до Положення про особливості реорганізації банку за рішенням його власників" та набирають чинності з 9 грудня 2021 року.

По материалам НБУ
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям