Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.12.21
1997 1 Печатать

Деякі питання заповнення додатка 1 довідкового об'єднаного звіту

Яка інформація зазначається у полі «Податковий (звітний) період» розд. 4 та у розд. 9 «Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄВ» Додатка 1 до податкової декларації платника ЄП – ФОП з позначкою «Довідково», якщо початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці?

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають у складі Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, затвердженої наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578 (у редакції наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. № 752) (далі – Декларація), додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1).

У разі призначення матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку – подається «Звітна» Декларація з додатковою позначкою «Довідково», у складі якої формується Додаток 1 з додатковою позначкою «Довідково».

Якщо початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці, такі платники у полі «Податковий (звітний) період» розд. 4 Додатка 1 до Декларації у комірці «місяць» зазначають номер календарного місяця, в якому настав страховий випадок (місяць, у якому відкрито листок непрацездатності).

Відповідно, у розд. 9 «Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» Додатка 1 до Декларації в розрізі календарних місяців відображаються дані, актуальні з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця настання страхового випадку включно:

у графі 2 – самостійно визначена сума доходу, на яку нараховується ЄСВ;

у графі 3 –розмір ЄСВ;

у графі 4 – обчислена сума нарахованого ЄСВ.

По материалам Категорія 107.01.07 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
16.12.21 10:15

Будьте "аккуратны" с такими разъяснениями. Здесь сказано: "Відповідно, у розд. 9 «Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» Додатка 1 до Декларації в розрізі календарних місяців відображаються дані, актуальні з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця настання страхового випадку включно" – может быть верным для плательщиков единого налога 1 и 2 групп, сдающих годовую декларацию. Для плательщиков ЕН, которые сдают квартальную декларацию, считаю такое разъяснение неверным. Почему: предположим, что страховой случай наступил у ФОПа 3 группы в ноябре 2021, за 9 месяцев ФОП сдал декларации. Следуя данному разъяснению ФОП должен указать в Додатке по ЕСВ к декларации только начисления по ЕСВ за октябрь и ноябрь 2021, что неверно (а не за январь-ноябрь, что верно). Кроме того, не разъяснено как заполнять Додаток по ЕСВ ФОПам, имеющим основное место работы и за которых работодатель оплатил ЕСВ в размере не менее минимального страхового внеску: за все месяцы календарного года (и нужно ли вообще заполнять его); или частично – за несколько из месяцев календарного года. И не сказано, что подача такой декларации не освобождает от подачи "звітної" декларации за соответствующий период.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям