Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.12.21
2436 0 Печатать

Неприбуткова організація отримала від банка проценти на залишок коштів. Чи порушено умови перебування у реєстрі неприбутківців?

Прошу сказати, наша організація є неприбутковою та внесена до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Якщо нами буде укладено договір з банком на відкриття банківського рахунку, то чи буде отримання доходів у вигляді процентів від розміщення на банківському рахунку тимчасово вільних залишків коштів порушенням вимог, встановлених пунктом 133.4 ПКУ для перебування у такому Реєстрі?

Отримання доходів у вигляді процентів від розміщення на банківському рахунку тимчасово вільних залишків коштів неприбутковою організацією, внесеною до Реєстру, не призведе до порушення вимог, встановлених пунктом 133.4 ПКУ для перебування у такому Реєстрі, за умови, що такі доходи спрямовуються неприбутковою організацією виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, без розподілу таких доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям