Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.12.21
2769 0 Печатать

Діяльності не було, але є залишок від’ємного значення з ПДВ: чи подавати декларацію?

Чи потрібно подавати податкову декларацію з ПДВ платникам, у яких відсутні операції за звітний період, але з попереднього / попередніх звітних періодів є в наявності залишок від’ємного значення з ПДВ?

Відповідно п. 49.2 ПКУ платник ПДВ зобов’язаний за кожний звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування ПДВ, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, подавати податкові декларації.

При цьому, якщо в звітному періоді немає операцій (об’єктів оподаткування ПДВ), але є «перехідний» залишок від’ємного значення з ПДВ попереднього / попередніх періодів (рядок 21), то декларацію з ПДВ за цей звітний період потрібно подавати, адже залишок від’ємного значення з ПДВ є показником, який  підлягає декларуванню.

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям