Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.12.21
3217 0 Печатать

Заяву для відмови від спрощеної системи можна подати не пізніше 21 грудня

Податківці звертають увагу, що 21 грудня 2021 року є останнім днем подання платником єдиного податку заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування.

Відповідно до п.п. 298.2.2 ПКУ платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування юридична особа – платник єдиного податку третьої групи не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву (п.п. 298.2.1 ПКУ).

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. № 308.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям