Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.12.21
5715 0 Печатать

Іноземне громадянство не звільняє підприємця від трудових штрафів

Посадовими особами Управління Держпраці проведено позаплановий захід державного контролю у суб’єкта господарювання – громадянина Великобританії, який є співзасновником та директором швейного підприємства, розташованого на території одного зі спальних масивів міста Тернополя.

Заходом, проведеним за зверненням двох працівників швейного підприємства, з’ясовано, що підприємець використовував працю за різними посадами 244 працівників, з якими оформив трудові відносин. Проте 1 працівник за посадою різальника тканини працював у швейному цеху упродовж майже місяця неформально.

За використання незадекларованої праці до роботодавця-іноземця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень. Оскільки суб’єкт господарювання перебуває на загальній системі оподаткування Управлінням Держпраці прийнято рішення щодо розгляду справи про накладення штрафу. Окрім того, розпорядчим документом його зобов’язано узаконити трудові відносини з найманим працівником.

Нагадаємо, що до юридичних та фізичних-осіб підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування та, які допустили порушення в частині оформлення трудових відносин при використанні найманої праці застосовується штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, що на сьогодні становить 65 000 гривень за кожного працівника, відносно якого скоєно порушення.

По материалам ГУ Держпраці у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям