Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.12.21
1723 2 Печатать

Як МОЗ планує підвищити зарплати медпрацівників

Міністерство охорони здоров’я опублікувало розроблений проєкт постанови КМУ, яка підвищить базові заробітні плати медичних працівників установ, закладів, організацій галузей бюджетної сфери та підприємств які фінансуються або дотуються з бюджету КМУ, для громадського обговорення.

Документ планується встановити на 2022 рік надбавку за престижність праці медичним працівникам установ, закладів, організацій та підприємств у розмірі:

  • лікарям та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я до 500 %;
  • фахівцям з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою до 300 %.

Конкретний розмір надбавки за престижність праці медичного працівника у 2022 році пропонується визначати керівнику відповідної установи, закладу, організації та підприємства.

Завдяки таким змінам лікарі та професіонали з вищою немедичною освітою отримуватимуть базову заробітну плату не менше 20 000 гривень, фахівці з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою - на рівні не менше 13 500 гривень.

По материалам МОЗ України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Анна
27.12.21 13:27

Ага, на деле будет как всегда: чтобы повысить зарплаты одних до уровня, озвученного министерством, нужно сократить других. 

Ответить
  • Віра
29.12.21 17:59

А медсестри садочків відносяться до цих закладів?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям