Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.12.21
10174 5 Печатать

Повідомлення про прийняття працівника на роботу зазнало змін

На позачерговому засіданні Уряд постановою від 28.12.2021 р. № 1392 вніс зміни до порядку повідомлення ДПС та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, який затверджений постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 413.

Установлено, що тепер у повідомленні зазначається інформація не тільки про прийняття працівника на роботу, але і про укладення гіг-контракту.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

За відсутності технічної можливості, подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі, таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Також викладена у новій редакції сама форма повідомлення, яка додається до постанови № 413. Тепер в ній зазначені позиції щодо реквізитів укладеного гіг-контракту.

Завантажити бланк Повідомлення можливо за посиланням.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Світлана
30.12.21 10:09

А що це - гіг-контракт ???

Ответить
  • Наталья
30.12.21 10:24

Світлана, це ЦПД між айтішніком та резидентом Дія Сіті

Ответить
  • Світлана
30.12.21 12:14

Наталья, дякую

Ответить
  • Надежда
30.12.21 10:27

15 липня 2021 р. Верховна Рада ухвалила Закон № 1667-IX "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", який передбачає створення спеціального правового режиму для ІТ-галузі. Закон передбачає ряд заходів, які сприятимуть розвитку IT-індустрії, зокрема, запровадження гіг-контрактів.

Гіг-контракт - це особлива форма залучення спеціалістів, яка поєднує в собі ознаки трудового та цивільно-правового договору. Іншими словами, це система роботи, коли співробітників не приймають в штат, а запрошують на конкретні проекти, де вони у визначені строки вирішують поставлені задачі."

Ответить
  • Елена
30.12.21 13:40

Надежда, спасибо - очень все сжато и понятно!!!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям