Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.01.22
2479 0 Печатать

Для реалізації положень податкової реформи, Мінфін оновлює деякі форми звітності

ДПСУ на своєму сайті повідомила про оприлюднення проєктів:

► наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку»;

► наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати».

Документи розроблено з метою приведення у відповідність діючих норм до положень Закону України від 30.11.2021 р. № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», а також Указу Президента України від 29.04.2021 р. № 180 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15.04.2021 р. «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади».

Так, відповідно  до Указу Президента від 29.04.2021 р. № 180 в роботі центральних органів виконавчої влади слід використовувати Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який затверджено наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. № 290.

Кодифікатор передбачає чотирирівневий порядок визначення кодів адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який містить 19 символів.

Водночас чинна форми Податкової декларації передбачають відображення інформації щодо адміністративно-територіальних одиниць, на території яких розташовані об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, визначеної з урахуванням Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою, який містить 10 символів.

Оновлення забезпечує можливість відображення платниками у формах Податкової звітносі інформації щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, із використанням Кодифікатора, який передбачає зазначення 19 символів.

Крім того, Законом № 1914 внесено зміни до ПКУ, якими, зокрема, змінено порядок оподаткування рентною платою за користування надрами (далі – рентна плата) для видобування залізної руди, а саме встановлено, що під час обчислення бази оподаткування рентною платою вартість видобутої товарної продукції для залізної руди визначається тільки за фактичною вартістю, при цьому розрахункова вартість не застосовується.

Законом № 1914 прийнято норму, якою врегульовано питання визначення коригуючого коефіцієнта до ставок рентної плати гірничими підприємствами – платниками рентної плати, які мають підстави для одночасного застосування декількох коригуючих коефіцієнтів за відповідними критеріями.

Теперь це враховано у проекті форми Податкової декларації з рентної плати.

Додаткові матеріали (звітність з екоподатку)

Додаткові матеріали (звітність з рентної плати)

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям