Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.01.22
1044 0 Печатать

Невакцинований працівник захворів у день відсторонення від роботи: що робити?

У Мінекономіки в листі від 31.12.2021 р. № 4712-06/61731-07 нагадують, що наказом МОЗ України від 04.10.2021 р. № 2153, затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням який (набрав чинності з 08.11.2021 р.).

У разі встановлення відносно працівників підприємств, установи, організації, включених до Наказу № 2153, фактів, що свідчать про їх відмову або ухилення від обов'язкового щеплення проти COVID-19, та відсутності у них абсолютних протипоказань до проведення щеплень, підтверджених належно оформленим документом, з дня набрання чинності Наказом № 2153 роботодавцю доцільно невідкладно здійснити заходи, спрямовані на відсторонення таких працівників від роботи.

Відсторонення від роботи працівників слід оформити відповідним наказом (розпорядженням) роботодавця, з яким ознайомити працівників під підпис не пізніше дня, що передує дню початку відсторонення від роботи.

Якщо період тимчасової непрацездатності працівника розпочався до дати набрання чинності Наказом № 2153, на думку авторів листа, не вбачається підстав для відсторонення такого працівника від роботи.

Водночас, у разі відмови або ухилення працівника від проведення обов'язкових щеплень проти COVID-19, він має бути відсторонений від роботи датою, яка є першим робочим днем, наступним за днем закінчення тимчасової непрацездатності.

У випадку, якщо період тимчасової непрацездатності працівника, який підлягає обов'язковому щепленню проти COVID-19 і відмовляється або ухиляється від нього, розпочався у день початку відсторонення від роботи, у Мінекономіки вважають, що такий працівник має бути відсторонений від роботи за умови ознайомлення з відповідним наказом (розпорядженням).

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям