Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.01.22
5159 6 Печатать

Податковий комітет підтримує законопроект про економічний паспорт

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував включити до порядку денного VI сесії Верховної Ради та прийняти за основу проект Закону про економічний паспорт (№ 6394 від 06.12.2021 р.).

Законопроект, який був поданий Президентом України Володимиром Зеленським, передбачає створення та запуск “Економічного паспорту” - персональних рахунків для дітей, народжених з 1 січня 2019 року. Для цього буде створений Фонд майбутніх поколінь, на спецрахунках якого держава накопичуватиме частину доходів, отриманих від рентних платежів за користування надрами.

Щороку на рахунок кожної дитини надходитиме 2 мінімальні заробітні плати. Ці кошти працюватимуть на економіку і водночас будуть захищені від знецінення. Для цього використовуватимуть інструмент облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), дохідність яких вища за темпи інфляції.

У 18 років громадяни, які матимуть “Економічний паспорт”, зможуть витратити свої накопичення на навчання в українських вишах, придбання житла або переказ на свій пенсійний рахунок. У випадку тяжкої хвороби, кошти можна буде використати до настання повноліття.

Витратити кошти можна буде лише в Україні. Їх не видаватимуть готівкою, а перераховуватимуть безпосередньо на визначені цілі, аби уникнути зловживань.

“Ключове у цьому законопроекті - виконання обов’язку держави забезпечити кожному українцю по досягненню 18-річного віку стартовий капітал. Персональні рахунки у Фонді відкриватимуться відразу після отримання свідоцтва про народження дитини. Це буде відбуватися автоматично”, - зазначила Перша віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Ініціатива з підтримки юного покоління запускається вперше в історії України.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Емілія
21.01.22 11:37

А діти, які народжені з 2011 по 2019 р, то вже не діти? Чому вони обділені державою і не зможуть мати можливості отримати освіту за рахунок таких відрахувань? Чому тільки дітям до 3-х років? Якщо не всім дітям, так хоча б тим, які ще не пішли в школу!

Ответить
  • данет
21.01.22 11:51

разделяй и властвуй. теперь поделят детей на белых и черных. имею полное право сказать своему сыну что те дети на год младше его должны ему половину эконом паспорта и я закрою глаза на то как он заберет эту половину.

Ответить
  • Світлана
21.01.22 12:55

Идиоты и консультанты у них - их враги

Ответить
  • 3хаха
21.01.22 13:35

А почему только дети? Т.е. все остальные граждане имеют от жилетки рукава?) Ну или их имеют)

Ответить
  • Дмитрий
21.01.22 16:03

Я так понимаю, вклады бывшего Сбербанка СССР вернули всем, с индексацией, и теперь решили осчастливить народ новой инициативой?

Ответить
  • Татьяна
21.01.22 16:53

Для цього буде створений Фонд майбутніх поколінь,)))))))))))) на спецрахунках якого держава накопичуватиме….))))))))))))) не могу сижу и ))))))

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям