Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.01.22
5393 4 Печатать

У Раді пропонують тимчасово зменшити штрафи за незастосування РРО

Депутатом від партії "Слуга Народу" внесено до Парламенту законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (реєстр. № 6540).  

Законопроєктом пропонується продовжити термін застосування зменшених санкцій зазначений в перехідних положеннях Закона України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»:

  • 10 % вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;
  • 50 % вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Згідно з законопроєктом, такі штрафи мають застосовуватися до 1 січня 2023 року.

Нагадуємо, зараз діють штрафи  у розмірі 100 % вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше, 150 %  -  за кожне наступне вчинене порушення. 

Крім того, як ми вже писали, Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пропонує не штрафувати ФОПів, які встановлять РРО до 1 лютого 2022 р. Але відповідного законопроєкту досі немає у Верховній Раді, тому важко сказати, йдеться про звільнення від штрафів на весь 2022 рік або лише на січень.

 

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
25.01.22 08:57

косточка для ФОП

Ответить
  • Александр
25.01.22 09:14

Светлана,
"внесено до Парламенту законопроєкт " - лишь обещание дать кость.

Ответить
  • Светлана
25.01.22 09:18

Александр,сегодня д.б. запланированный митинг против РРО в Киеве, косточка для них

Ответить
  • Тая
25.01.22 09:05

Светлана, Сделай плохо, а потом как было раньше- и все счастливы)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям