Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.01.22
5214 0 Печатать

Чи обов'язково складати структуру власності за зразками Мінфіну?

Як відомо, Мінфін наказом від 19.03.2021 р. № 163 затвердив Положення про форму та зміст структури власності юридичних осіб. 

Структура власності є офіційним документом, який з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи має в обов’язковому порядку надаватись державному реєстратору. 

Міністерство фінансів України розробило зразки складання схематичного зображення структури власності та оприлюднило їх на своєму офіційному вебсайті 

Від юридичних осіб надходять численні звернення щодо відмови у здійсненні державними реєстраторами реєстраційних дій з підстав невідповідності структури власності юридичної особи зразкам складання схематичного зображення структури власності, які оприлюднені на офіційному вебсайті Мінфіну.

У листі від 04.01.2022 р. № 26110-03-5/15 Мінфін звертає увагу на те, що оприлюдненні на сайті зразки складання схематичного зображення структури власності є лише прикладами, які можуть використовуватися юридичними особами для складання ними структури власності, і мають змінюватися юридичною особою в залежності від специфіки утворення, форми власності та підпорядкування, особливостей та обставин володіння власністю даної юридичної особи.

Мінфін просить Міністерство юстиції довести зазначену інформацію до відома державним реєстраторам з метою її врахування під час прийому документів, поданих для державної реєстрації, та проведення реєстраційних дій.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям