Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.02.22
1882 4 Печатать

БЕБ взялося за платників рентної плати за користування надрами

БЕБ проводить слідчі дії на підприємствах, які під час проведення господарської діяльності із видобутку та переробки корисних копалин занижували рентну плату за користування надрами. 

Такими діями службові особи компаній,  у період 2018 - 2020 рр., здійснили умисне ухилення від сплати податків у сумі близько 18 млрд грн, чим завдали державному бюджету збитки в особливо великих розмірах.

Кримінальне провадження розпочато за ч.3 ст 212 ККУ за фактами умисного ухилення від сплати податків службовими особами чотирьох підприємств, що підтверджуються відповідними висновками аналітичних досліджень, проведених ДПС України.

Наразі детективи БЕБ проводять обшуки в адміністративних будівлях компаній. Відбувається огляд родовищ та виробничих потужностей з переробки корисних копалин. Проводяться експертизи. 

Слідчі дії проводять детективи БЕБ  за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора у взаємодії з Службою безпеки України.  До проведення слідчих дій також залучені спеціалісти НАН України,  КНДІСЕ та геодезисти.

 Досудове розслідування проводиться з дотриманням норм Кримінального процесуального кодексу України

Нагадуємо, що Бюро економічної безпеки вже розпочало свою діяльність та проводить системну роботу у напрямку розбудови-забезпечення економічної безпеки держави. Так у січні 2022 року БЕБ викрило керівництво АЗС в ухиленні від сплати податків на суму понад 26 млн грн.

По материалам Бюро Економічної Безпеки України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дмитрий
03.02.22 08:55

Так это они знакомиться пришли к Ахметову в связи с обысками на его ГОКе?

Ответить
  • Надежда
03.02.22 09:57

- Как долго я тебя искала!
"Москва слезам не верит."

Ответить
  • Лариса
03.02.22 10:15

Да скільки можна!!! Понаписували диких законів, щодо розрахунку рентної плати за надра...за фактичнимицінами, за розрахунковими... видобули зараз... переробили у слідуючому кварталі... ...  а тепер штрафують... Зробіть податок: видобули помножили на ставку і все, без усіляких  нереальних розрахунків!!!

Ответить
  • ***
03.02.22 16:03

Лариса, Если не секрет, работаете в убыток?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям